Voortbordurend op de succesvolle zesde editie in 2022 vindt in 2023 de zevende editie van de Specialized Gravel Series plaats op zaterdag 9 september met Banholt als de vertrouwde start- en finishlocatie.

Storytelling

De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden het Zuid-Limburgse Heuvelland en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Start- en finishlocatie

De start en finish van de Specialized Gravel Series op 9 september 2023 is in Banholt, de thuishaven van de Specialized Gravel Series Limburg.

Routes

De Specialized Gravel Series Limburg bieden op 9 september 2023 weer 3 routes.

De routes zijn alleen met navigatieapparatuur te volgen. De GPX-bestanden worden van tevoren gestuurd. Via onze partner Wahoo hebben we Wahoo Elements te leen.

Liberation ride

Deze route is uitermate geschikt voor de beginnende graveller en voert langs bijzonder mooie plekjes in de gemeente Eijsden-Margraten. De 65 kilometer tellende route met 500HM zijn goed te doen en worden voldoende afgewisseld met snellere passages.

Specialized Crossborder ride

Deze uitdagende ride voert over de landsgrenzen heen richting België en Duitsland. Prachtige gravelpaden door het natuurschoon van onze provincie laten elk wielerhart sneller kloppen. Met 125 kilometer en 1400HM krijg je een mooie balans in vlak rijden en beklimmingen voor de wielen.

Grenspaal12 Ultimate ride

Terug van weggeweest. Een 230 kilometer tellende gravel ride waar je je zelf eens goed kunt testen op je gravel bike. Het team van Lars Toma gaat deze route in het voorjaar van 2023 2334 uitzetten, maar weet nu al dat je je borst kunt gaan nat maken. We gaan de veldwegen op, de bossen door, over de grenzen heen en naar historische plekken.

Informatie

Datum:                        Zaterdag 9 September 2023
Locatie:                       Banholt, Hondsrug

Uiterlijke starttijden

6:00230 km
9:30125 km
10:3065 km

De routes zijn alleen met navigatieapparatuur te volgen. De GPX-bestanden worden van tevoren gestuurd. Via onze partner Wahoo hebben we Wahoo Elements te leen.

Bikes

Gravel bike, cyclocrossfiets of mountainbike

Inschrijfkosten

De inschrijfkosten bedragen € 39,95 per persoon.

Naast de tocht is ook nog inbegrepen:

  • Parking nabij de finish
  • Stuurbord
  • GPX-route
  • Koffie en thee voor alle deelnemers voor de start
  • Minimaal 1 en maximaal 4 rustplekken onderweg met water, sportdrank, vers Limburgs fruit, repen, etc.
  • Technische en medische ondersteuning op de route.
  • Ophaalservice
  • Warme maaltijd na afloop.

Wees er snel bij, de startplekken zijn ook dit jaar weer beperkt!

Goede doel 2023

Dit jaar steunt Crossborder Cycling het Kinderonderzoeksfonds Limburg.
De vrije gave komt ten goede aan het fonds, waarbij wij als organisatie dit bedrag nog eens verdubbelen.

Mocht u nu al iets kunnen missen om het Kinderonderzoeksfonds te steunen klik dan op deze link.

Veel dank namens het fonds, de onderzoekers en alle generaties van nu en morgen.

Terugblik