Bijzondere Gravel Series Limburg 2021 “Liberation rides”

Voortbordurend op het succes van de GRAVEL SERIES LIMBURG in 2018, 2019 en 2020 organiseren we in 2021 ook weer een bijzondere gravel ride die gelinkt is aan het thema bevrijding. Deze LIBERATION-editie vindt plaats op zaterdag 4 september vanuit Banholt.

 

Storytelling

De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden het Zuid-Limburgse Heuvelland en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

 

Eerbetoon aan veteranen

De organisatie achter de Gravel Series willen ook tijdens de vierde editie van de Gravel Series Nederlandse veteranen eren door hen gratis deelname aan te bieden voor het evenement. Organisator George Deswijzen licht toe. “ Wij hebben onze vrijheid en veiligheid in het verleden maar zeker ook in het heden te danken aan de mannen en vrouwen die zich hier in Nederland en ver daarbuiten ingezet hebben. Wij willen iets terugdoen nu dat kan. Het Liberation thema van de Gravel Series, herdenken en gedenken, leent zich uitstekend om deze geste te kunnen doen. Zeker in het jaar van de Invictus games (Den Haag 2021) is dit een passend eerbetoon.” De organisatie trekt in deze opzet samen met het Veteranen instituut en de Provincie Limburg op.

 

Start en finishlocatie 

De start en finish van de Gravel Series op 4 september is in Banholt. De thuishaven van de Gravel Series.

 

Routes

Voor de Liberation ride op 4 september hebben we maar liefst 3 routes in de aanbieding.

 

Family ride

Een uitgepijlde family ride route. Deze 20 kilometer lange route is ideaal voor het hele gezin op haast alle types fietsen met profielband. De route is goed toegankelijk voor beginners en voor families die met de fietskar achter de gravelbike of MTB willen rijden.

 

Liberation ride

Deze route is ook uitermate geschikt voor de beginnende graveller en voert langs bijzonder mooie plekjes in de gemeente Eijsden-Margraten. De 500HM zijn goed te doen en worden voldoende afgewisseld met snellere passages.

 

Crossborder ride

Deze uitdagende ride voert over de landsgrenzen heen richting Belgie en Duitsland. Prachtige gravelpaden door het natuurschoon van onze provincie laten elk wielerhart sneller kloppen. Met 1400HM krijg je een mooie balans in vlak rijden en beklimmingen voor de wielen.

Meer info volgt de komende maanden.

 

Datum:                        Zaterdag 4 September

Locatie:                       Banholt, Hondsrug

 

Starttijden:

9.15u voor 65 en 125km

10.30u voor family ride (20km), de hele dag kan gestart worden tot 14.00u

 

Routes:            20, 65, 125

Behalve de 20 km route zijn de routes NIET uitgepijld maar te rijden met navigatieapparatuur, deze is te leen via Toma Cycles-Wahoo.

 

Bikes:  Gravel bike, cyclocrossfiets of mountainbike

Inschrijf fee:    20km = 10 euro p.p., kids onder 12 jaar gratis.

65km en 125km = 30,00 per persoon

 

Daarnaast is voor alle afstanden het volgende inbegrepen:

  • Deelname aan de Gravel Series Liberation ride.
  • Stuurbord
  • GPX-route (65, 125 route)
  • Koffie en thee voor alle deelnemers voor de start
  • De 65 en 125 km routes hebben minimaal 1 en maximaal 4 rustplekken onderweg met water, sportdrank, vers Limburgs fruit, Clif bars, etc.
  • Technische en medische ondersteuning op de route
  • Herinneringsmedaille
  • Pastaparty na afloop (ruime portie pasta met saus) voor alle afstanden behalve family ride.

 

Wees er snel bij, de startplekken zijn beperkt.

 

Veteranen

Veteranen met een geldige veteranenpas kunnen gratis deelnemen aan de Gravel Series Limburg. Samen met onze sponsoren en partners is deze actie mogelijk gemaakt. Op deze manier willen we heel graag iets terugdoen voor de inzet van deze mannen en vrouwen voor vrede en onze veiligheid. Deze actie wordt gecoördineerd samen met het Nederlandse Veteraneninstituut. (Wij checken het veteranen pasnummer met het veteranen instituut, na verificatie van gegevens volgt definitieve aanmelding voor de Gravel Series)

KLIK HIER VOOR VETERANEN AANMELDING

Aanmelden

Terugblik Gravel Series 2018 – 2020

Links naar eerder georganiseerde Gravelseries

https://vimeo.com/261996392