Gravel Series Limburg 2022 “Liberation rides”

Voortbordurend op de succesvolle vijfde editie in 2021 vindt in 2022 de zesde editie van de Gravel Series plaats op zaterdag 10 september met Banholt als de vertrouwde start- en finishlocatie.

Storytelling

De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden het Zuid-Limburgse Heuvelland en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Eerbetoon aan veteranen

De organisatie achter de Gravel Series willen ook tijdens de zesde editie van de Gravel Series Nederlandse veteranen eren door hen gratis deelname aan te bieden voor het evenement. Organisator George Deswijzen licht toe. “Wij hebben onze vrijheid en veiligheid in het verleden maar zeker ook in het heden te danken aan de mannen en vrouwen die zich hier in Nederland en ver daarbuiten ingezet hebben. Wij willen iets terugdoen nu dat kan. Het Liberation thema van de Gravel Series, herdenken en gedenken, leent zich uitstekend om deze geste te kunnen doen. Zeker in het jaar van de Invictus games (Den Haag 2021) is dit een passend eerbetoon.” De organisatie trekt in deze opzet samen met het Veteranen instituut en de Provincie Limburg op.

Start- en finishlocatie

De start en finish van de Gravel Series op 10 september is in Banholt. De thuishaven van de Gravel Series.

Routes

De Gravel Series Limburg bieden op 10 september weer 3 routes.

Liberation ride

Deze route is uitermate geschikt voor de beginnende graveller en voert langs bijzonder mooie plekjes in de gemeente Eijsden-Margraten. De 65 kilometer tellende route met 500HM zijn goed te doen en worden voldoende afgewisseld met snellere passages.

Crossborder ride

Deze uitdagende ride voert over de landsgrenzen heen richting België en Duitsland. Prachtige gravelpaden door het natuurschoon van onze provincie laten elk wielerhart sneller kloppen. Met 125 kilometer en 1400HM krijg je een mooie balans in vlak rijden en beklimmingen voor de wielen.

Ultimate ride

Terug van weggeweest. Een 195 kilometer tellende gravel ride waar je je zelf eens goed kunt testen op je gravel bike. Het team van Lars Toma gaat deze route in het voorjaar van 2022 uitzetten, maar weet nu al dat je je borst kunt gaan nat maken. We gaan de veldwegen op, de bossen door, over de grenzen heen, naar historische plekken en misschien krijg je ook nog opdrachten mee die we belonen met gave prijzen van onze partners Evoc, Endura of Specialized.

 

Datum:                        Zaterdag 10 September

Locatie:                       Banholt, Hondsrug

 

Starttijden:

9.15u voor de 65 en 125 kilometer

7.15u voor de 195 kilometer

 

Routes:            65, 125 en 195 kilometer

De routes zijn alleen met navigatieapparatuur te volgen. De GPX-bestanden worden van tevoren gestuurd. Via onze partner Wahoo hebben we 20 Wahoo Elements te leen.

 

Bikes:  Gravel bike, cyclocrossfiets of mountainbike

Inschrijf fee: 39,95

Daarnaast is voor alle afstanden het volgende inbegrepen:

  • Deelname aan de Gravel Series Liberation rides.
  • Parking op 100 meter van de finish
  • Stuurbord
  • GPX-route
  • Koffie en thee voor alle deelnemers voor de start
  • De 65, 125 en 195 km routes hebben minimaal 1 en maximaal 4 rustplekken onderweg met water, sportdrank, vers Limburgs fruit, repen, etc.
  • Technische en medische ondersteuning op de route.
  • Ophaalservice
  • Warme maaltijd na afloop.

 

Wees er snel bij, de startplekken zijn ook dit jaar weer beperkt!

 

De tickets zijn vanaf oktober beschikbaar.

Aanmelden

Terugblik Gravel Series 2018 – 2020

Links naar eerder georganiseerde Gravelseries

https://vimeo.com/261996392