steamrace logo wit

MTB Steamrace Simpelveld

Ben je al eens door een treinwagon gefietst of over een perron? Nee. Nou dan is dit je kans. Samen met de Zuid- Limburgse stoomtrein maatschappij hebben we een uitdagend en leuk MTB/ BMX parcours uitgezet vol met verrassende hindernissen. Een echte challenge voor elke jonge biker!

De Steamrace, zoals de naam al zegt, staat helemaal in het teken van stoomtreinen en fietsen. De race is bedoeld voor de schoolgaande jeugd van 3 tot 15 jaar. We hebben zelfs een race waarbij je samen met een van je ouders of volwassen familielid een heuse estafette race rijdt over het parcours. Deelname is GRATIS.

Wanneer is de Steamrace?

Zondag 23 augustus 2020

Waar is de Steamrace?

De locatie vande Rabobank Steamraceis het stations terrein van de ZLSM in Simpelveld (Stationsstraat). Deze prachtige historische locatie heeft zeer veel te bieden om een verrassend parcours uit te zetten. Het rangeerterrein voor het station is uitermate geschikt voor het event vanwege het afgesloten karakter, de natuurlijke hindernissen en de link tussen het thema Stoomtreinen, VennBahn en fietsen. Op zondag 23 augustus rijden de stoomtreinen van de ZLSM af en aan. Daarnaast heeft de organisatie gezorgd voor springkussens en allerlei andere spellen voor de kinderen die even moeten wachten. Begin de laatste dag van de vakantie goed en kom naar Simpelveld voor de Steamrace.

Programma

Inschrijven voor de eerste 4 categorieen is om 10.00u. Gaarne een half uur voor de start van de betreffende categorie aanwezig zijn. Dit m.h.o.o. aanmelden, registreren en rugnummers opspelden.

De overige tijden zijn bij benadering.

10.00u Inschrijven

10.30u Start 1e categorie (3 jaar)

10.45u Start 2e categorie (4 jaar)

11.00u Huldiging 1e en 2e categorie

11.15u Start 3e categorie (5 jaar)

11.35u Start 4e categorie (6 jaar)

12.00u Huldiging 3e en 4e categorie

12.15u Start 5e categorie (7 jaar)

12.35u Start 6e categorie (8 jaar)

13.00u Huldiging 5e en 6e categorie)

13.15u Family ride (estafette ouders + kind)

13.35u Huldiging Family ride

13.55u Start 7e categorie (9 jaar)

14.20u Start 8e categorie (10 jaar)

14.30u Huldiging 7e en 8e categorie)

14.45u Start 9e categorie (11 + 12 jaar)

15.15u Huldiging 9e categorie

Overige categorieen volgen hierna.

Geen fiets en of helm?

Het parcours dient met een MTB of BMX afgelegd te worden. Alleen kinderen met een helm mogen deelnemen aan de Steamrace. Heb je zelf geen fiets reserveer dan een fiets via de mail. We hebben een stuk of 20 BMX / MTB bikes voor de kinderen ter beschikking. Tevens hebben we voor 30 kinderen helmen. Mocht je geen eigen helm hebben reserveer deze dan tijdig.

Wie Kan deelnemen aan de Steamrace?

De deelname aan de Steamrace is GRATIS!!

De Steamrace kent verschillende categorieën te weten:

  • Fun klasse (basis) schoolgaande jeugd (3-12 jaar)
  • Fun klasse (middelbare) schoolgaande jeugd (12 t/m 15 jaar)
  • Family ride (estafette race voor teams bestaande uit volwassene met kind)

Alle deelnemers krijgen een medaille en goodybag, voor de winnaars staan zelfs bekers gereed.

Voor de papa’s, mama’s, opa en oma’s hebben we lekkere drankjes en hapjes gereedstaan.

Aan de broertjes en zusjes is ook gedacht. Middels een springkussen en andere spellen die op het terrein staan.

Gezonde levensstijl

Samen met de gemeente Simpelveld, Plus Schouteten, Rabobank, GGD Zuid-Limburg en andere sponsoren zetten we in op een gezonde levensstijl bij de schoolgaande jeugd. Gezonde voeding en voldoende afwisselende beweging gaan hierin hand in hand. Met de Steamrace proberen we kinderen kennis te laten maken met de MTB/ fiets sport, waarbij concentratie en inspanning niet zonder elkaar kunnen. Daarnaast krijgen de kinderen een goodybag mee gesponsord door Plus Schouteten gevuld met gezonde producten. Het is daarom zeker de moeite waard uw zoon en of dochter aan te melden voor dit bijzondere event.

Contact

info@crossbordercycling.eu 06-30400453

Media