steamrace logo wit

MTB Steamrace Simpelveld

Ben je al eens door een treinwagon gefietst? Nee. Nou dan is dit je kans.

Na het overweldigende succes van de eerste editie van de Steamrace in 2017 wordt ook in 2018 (19 augustus as.) de tweede editie georganiseerd.

Op het terrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij hebben we ook in 2018 weer een uitdagend en leuk MTB/ BMX parcours uitgezet vol met verrassende hindernissen. Een echte challenge voor elke jonge biker!

De STEAMRACE, zoals de naam al zegt, staat helemaal in het teken van stoomtreinen en fietsen. De race is bedoeld voor de schoolgaande jeugd van 4 tot 12 jaar en is voor deze doelgoep gratis.

Een belangrijke doel van de Steamrace voor de schoolgaande jeugd is naast het “fun” element en fietsveiligheid ook het aanleren van een gezonde levensstijl. Wij zijn daarom ook trots dat onze sponsor Plus Schouteten een belangrijke bijdrage aan deze doelstelling levert. De goody bag van de kinderen wordt door eigenaar Roger Schouteten nl. gevuld met allerlei gezonde producten.

Meer info komt in de loop van het jaar vrij. We praten nog met meerdere interessante partijen om deze dag tot een nog groter succes te maken.

Wie kan deelnemen aan de Steam Race?

De Steamrace kent verschillende categorieën te weten:

  • Fun klassen (basis)schoolgaande jeugd (4-12 jaar)
  • Family ride (estafette race voor teams bestaande uit volwassene met kind

Locatie
De plek waar de ‘Steamrace’ wordt verreden is het stations terrein van de Zuid Limburgse Stoomtrein maatschappij (ZLSM) in Simpelveld (Stationsstraat).
Deze historische locatie heeft zeer veel te bieden om een verrassend parcours uit te zetten. Het rangeerterrein voor het station is uitermate geschikt voor het event vanwege het afgesloten karakter, de natuurlijke hindernissen en de link tussen het thema race, VennBahn en fietsen.
Datum
Zondag 19 augustus 2018
11.00u Clinic voor deelnemers (uitleg over de hindernissen in vorm van een mtb clinic)
12.30u Start funklassen.

GRATIS DEELNAME en een leuk aandenken voor alle deelnemers aan de race!!

Parcours

Ben je al eens door een wagon gefietst? Nee? Nou dan is dit je kans. Samen met de ZLSM maken we er iets bijzonders van.
Er wordt een parcours uitgestippeld op het rangeerterrein van de ZLSM met verrassende en leuke hindernissen geschikt voor deze doelgroep.

Organisatie

De organisatie van de MTB streetrace Simpelveld ligt in handen van de stichting Crossborder Cycling.

Media