Rabobank Liberation Race

Ben jij die Uber coole Mountainbiker en BMX-er die graag eens over hindernissen wil racen?

Neem dan deel aan de eerste editie van de Rabobank Liberation race in Banholt

Op zondag 5 september as. staat de derde editie van de Rabobank Liberation race op de agenda.

Samen met Limburg cycling en de gemeente Eijsden-Margraten hebben we een uitdagend en leuk MTB/ BMX parcours uitgezet vol met verrassende hindernissen. Een echte challenge voor elke jonge biker!

De Rabobank Liberation, zoals de naam al zegt, staat helemaal in het teken van bevrijding en fietsen. De race is bedoeld voor de schoolgaande jeugd van 3 tot 12 jaar. We hebben zelfs een race waarbij je samen met een van je ouders of volwassen familielid een heuse estafette race rijdt over het parcours. Deelname is GRATIS.

Wanneer is de Rabobank Liberation race?

Zondag 5 september 2021 vanaf 9.30u (start inschrijving).

Waar is de Rabobank Liberation race?

De locatie van de Rabobank Liberation race is een weiland gelegen aan de Hondsrug in Banholt. Dit weiland doet dienst als het episch center voor de Gravel Series Limburg die op zaterdag 11 september worden verreden. Het evenementen terrein is helemaal aangekleed. Er lopen zelfs Amerikaanse soldaten rond die je van alles kunnen vertellen over de bevrijding. Springkussens, spelletjes, verse wafels, fruit van Limburgse bodem en heel veel plezier gegarandeerd.

Programma

Inschrijven voor de eerste 4 categorieën is om 10.00u. Gaarne een half uur voor de start van de betreffende categorie aanwezig zijn. Dit m.h.o.o. aanmelden, registreren en rugnummers opspelden.

9.30u Inschrijven
10.00u Start 1e categorie (3 jaar)

10.20u Start 2e categorie (4 jaar)

11.00u Huldiging 1e en 2e categorie

11.20u Start 3e categorie (5 jaar)

11.45u Start 4e categorie (6 jaar)

12.10u Start 5e categorie (7 jaar)

12.35u Huldiging 3e, 4e en 5e categorie

13.05u Family ride (Estafette ouders + kind)

13.30u Huldiging Family ride

13.50u Start 6e categorie (8 jaar)

14.15u Start 7e categorie (9 jaar)

14.40u Huldiging 6e, 7e categorie

15.00u Start 8e categorie (10 jaar)

15.25u Start 9e categorie (11 + 12 jaar)

15.50u Huldiging 8e en 9e categorie

 

Geen fiets en of helm?

Het parcours dient met een MTB of BMX afgelegd te worden. Alleen kinderen met een helm mogen deelnemen aan de Rabobank Liberation race. Heb je zelf geen fiets reserveer dan een fiets via de mail. We hebben een stuk of 20 BMX / MTB bikes voor de kinderen ter beschikking. Tevens hebben we voor 30 kinderen helmen. Mocht je geen eigen helm hebben reserveer deze dan tijdig.

Wie Kan deelnemen aan de Rabobank Liberation race?

De deelname aan de Rabobank Liberation race is GRATIS!!

De Rabobank Liberation race kent verschillende categorieën te weten:

  • Fun klasse (basis) schoolgaande jeugd (3-12 jaar)
  • Family ride (estafette race voor teams bestaande uit volwassene met kind)

Alle deelnemers krijgen een medaille en goodybag, voor de winnaars staan zelfs bekers gereed.Voor de papa’s, mama’s, opa en oma’s hebben we lekkere drankjes en hapjes gereedstaan. Aan de broertjes en zusjes is ook gedacht. Middels een springkussen en andere spellen die op het terrein staan.

Gezonde levensstijl

Samen met de gemeente Eijsden-Margraten, Rabobank, GGD Zuid-Limburg en andere sponsoren zetten we in op een gezonde levensstijl bij de schoolgaande jeugd. Gezonde voeding en voldoende afwisselende beweging gaan hierin hand in hand. Met de Rabobank Liberation race proberen we kinderen kennis te laten maken met de MTB/ fiets sport, waarbij concentratie en inspanning niet zonder elkaar kunnen. Daarnaast krijgen de kinderen een goodybag mee. Het is daarom zeker de moeite waard uw zoon en of dochter aan te melden voor dit bijzondere event.

Contact

info@crossbordercycling.eu

06-30400453

Media