OFFGRID GRAVEL SERIES LIMBURG

Het gravel event van Limburg!!

Waar kun je beter ‘gravellen’ in de Benelux dan in Limburg.

Ontelbare kilometers gravel wachten op je in Limburg en de omliggende landen tijdens de eerste editie van de OFFGRID GRAVEL SERIES LIMBURG 2018

 Gravel series

Samen met Toma Cycles uit Kerkrade organiseert de Stichting Crossborder Cycling Limburg een uniek meerdaags GRAVEL-event in 2018. Drie unieke events over respectievelijk 75 en 100 kilometer onverharde wegen in de Limburgse grensstreek. Iedereen kan meedoen, recreatieve bikers, fun riders en ook voor de meer race minded bikers is er plaats. Naast een sportief en competitief element staat fun, beleven en genieten voorop bij de GRAVEL SERIES.

De naam zegt het al een rit over de vele gravel en onverharde paden in en net over de grens van Limburg. Met DE GRAVEL SERIES willen we een brede doelgroep (jeugd-funklasse-recreanten-prestatiegerichte rijders) de kans geven om op een kwalitatieve manier te genieten van deze up and coming sport, het “gravellen”. Een tweede doel van dit event is het om een brede groep fietsers (van jong tot en met oud) te laten genieten van de bijzonder fraaie natuur en landschappen in onze provincie.

 

Data en locatie

Op zondag 25 maart jl werd de eerste Race verreden. Een kleine 250 deelnemers stonden aan de start in Banholt voor dit OFFGRID avontuur. Zondag 13 mei as. vond Race#2 plaats, eveneens wordt gestart vanuit Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten. De laatste race in deze unieke trilogie vindt plaats op zaterdag 13 oktober.

 

We hebben bewust gekozen voor drie tochten i.p.v. één grote op één en dezelfde datum. Door te kiezen voor drie data laten we aan de deelnemers de grote diversiteit van het landschap zien in de gemeenten: Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Simpelveld en Valkenburg, in zowat elk jaargetijde. Genieten en beleven van het landschap is zoals reeds aangehaald een zeer belangrijk element van de GRAVEL SERIES. En hoe kan dat nu beter dan te rijden op je fiets over de prachtige gravel en onverharde paden in Zuid-Limburg. Een hele wereld gaat voor je open. Stap ook eens van je fiets af, neem een foto en geniet van de prachtige omgeving die onze parcoursbouwers opgenomen hebben in de route.

De start en finish van de races vindt plaats in Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten, de ultieme gravel gemeente van Limburg.

 

Route details

 • De OFFGRID GRAVEL SERIES LIMBURG bestaan uit drie losse events.
 • De essentie van de GRAVEL SERIES is een unieke toertocht met een bijzonder wedstrijdtintje op privé terrein.
 • Elke race start en finisht in Banholt.
 • De route dient middels GPX-bestand te worden gedownload.
 • De verschillende routes zijn ongeveer 75 en 100 kilometer lang en voeren door Zuid-Limburg en de Limburgse grensstreek met België en Duitsland.
 • We hebben tijdens elk event twee routes t.w. 75km route en een 100km route. Beide routes komen jullie via gpx toe.
 • De route van de GRAVEL SERIES loopt voor 80% over onverharde paden.
 • De hoogtemeters variëren per route.
 • De route kan op eigen tempo worden verreden.
 • De deelname aan de GRAVEL SERIES is beperkt tot 250 deelnemers per event.

De organisatie van de GRAVEL SERIES LIMBURG volgt nadrukkelijk de richtlijnen van IKFIETSVRIENDELIJK. Hierbij in acht nemende:

 1. Respect voor medeweggebruikers
 2. Respect voor de verkeersregels
 3. Respect voor het milieu

Meer info: www.ikfietsvriendelijk.nl

Wedstrijdelement

De GRAVEL SERIES zijn en blijven een toertocht waarbij alle deelnemers zich dienen te houden aan de verkeersregels. Zie ook hierboven m.b.t IK FIETS VRIENDELIJK.

In overleg met Limburg Cycling en de gemeente Eijsden-Margraten hebben we echter een uniek wedstrijdelement kunnen toevoegen aan de het event. Op afgesloten privé grondstukken zijn zogenaamde STRAVA-segmenten neergelegd. Op deze segmenten wordt middels STRAVA bijgehouden welke renner dit segment het snelste is gepasseerd. Op basis van deze uitslag wordt na elke race een podium bekendgemaakt (1-2-3) van de renners (apart dames en heren klassement) die het snelste op deze segmenten hebben gereden. Het wedstrijdelement is overigens absoluut geen must.

We hebben nadrukkelijk gekozen om voor zowel de recreatieve biker als de meer race minded biker een fun event neer te zetten. Ook voor de renner die het langzaamste heeft gereden over de segmenten kan in de prijzen vallen. En als je dat zelfs niet wilt, maar uitsluitend wilt genieten van de natuur en de gravelpaden, dan zet je je STRAVA toch gewoon uit……;)

Met welke bike kan ik deelnemen?

In principe kun je met een MTB, cyclocrossfiets als de speciaal ontworpen gravelbikes deelnemen. Het is onmogelijk om de GRAVEL SERIES te rijden op een racefiets met racebanden.

Start en finishlocatie

De start en finishlocatie is voorzien in Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten.

De exacte locatie betreft de huisweide van de familie Waterval aan de Dalestraat 18.

Er is een aparte parking op fietsafstand voorzien (details volgt via de mail). We hebben hier bewust voor gekozen om geen enkele overlast te vormen voor de gemeenschap in Banholt. We vragen dan ook aan alle deelnemers om hier gebruik van te maken.

Koffie en thee staan klaar voor elke deelnemer voor de start. Na afloop is het buffet geopend waar, tegen zeer aantrekkelijke tarieven, warme dranken, een lekker glas Kwaremont bier, fris en belegde broodjes verkrijgbaar zijn. Er is tevens een pastaparty voorzien georganiseerd door PASTA BY MICHEL.

Kosten deelname

De kosten voor deelname per race (3 series op 25 maart – 13 mei en 13 oktober) bedragen 12,50 euro.

In ruil voor het inschrijven krijg je:

 • Deelname aan de eerste editie van de OFFGRID GRAVEL SERIES LIMBURG
 • Koffie/thee voor de start van elke race
 • Sportreep en sportdrank (poederbasis) bij de start
 • Technische service voor de start
 • Uniek gepersonaliseerd GRAVEL SERIES stuurbord
 • Aanbod om een unieke GRAVEL SERIES LIMBURG Bioracer koerstrui aan te schaffen tegen een gereduceerd tarief
 • Kans op de felbegeerde GRAVEL SERIES LIMBURG Bioracer leiderstrui
 • Leuke prijzen voor de snelste bikers op de segmenten (geen must)

Contactgegevens

Stichting Crossborder Cycling Limburg

Telefoon: 06-30400453

Mail: info@crossbordercycling.eu

Website: crossbordercycling.eu

 

Social Media:

Facebook                             cyclingcrossborder

Twitter                                 Xbordercycling

Instagram                           crossbordercyclinglimburg

 

Media Overzicht

Geachte lezer hierbeneden vindt u het media overzicht van alle publicaties die door de Gravel Series Limburg gegenereerd zijn. Het betreft hier zowel online als offline publicaties alsmede social media en tv items. Dit overzicht is compleet tot op het moment van versturen. Dit betekent dat er nog enkele publicaties in de pijpleiding zitten.

Media Overzicht

Aanmelden

Merchandise

Voor de eerste editie van de GRAVEL SERIES heeft vormgever Rick Brauwers een bizar gaaf shirt gemaakt.

Het shirt zal worden geproduceerd door BIORACER. We hebben twee shirts gemaakt. Een versie van het shirt is voor de leider in het algemeen klassement, de leiderstrui.

Het andere GRAVEL SERIES shirt is voor alle deelnemers en liefhebbers van mooie wielershirts te koop.

Reserveer daarom dan ook nu alvast je eigen GRAVEL SERIES LIMBURG shirt voor de zeer scherpe prijs van 55 euro. Wil je graag een shirt hebben mail dan de volgende info naar info@tomacycles.nl

NAAM:

MAAT SHIRT:

AANTAL:

(tip check even of je ergens een Bioracer (PROF BODYFIT) shirt hebt liggen neem daar de maat van) Je kan ook de maattabel van Bioracer aanhouden via hun website: http://www.bioracer.nl/nl/teamkleding/maattabel-fietskleding-bioracer

Lars Toma van TOMA CYCLES Kerkrade zal zorgen dat jouw shirt op tijd klaarligt.