Bijzondere “Liberation rides” Gravel Series Limburg 2019

Voortbordurend op het succes van de GRAVEL SERIES LIMBURG 2018 organiseren we in 2019 twee bijzondere gravel rides die gelinkt zijn aan het thema bevrijding. Deze LIBERATION-edities vinden plaats op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, en op zondag 8 september. In september vieren we immers 75 jaar bevrijding Zuid-Limburg. Twee bijzondere momenten in de geschiedenis van ons land en regio waar we graag bij stilstaan.

Bevrijding

De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden in Zuid-Limburg en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Limburgs landschap

Daarnaast zal ook stil worden gestaan bij het Zuid-Limburgse landschap dat bekend staat voor de vele kilometers prachtige land- en veldwegen die door het glooiende en diverse landschap lopen. In elk jaargetijde biedt dit landschap een verrassende en prachtige aanblik voor de vele bezoekers. Genieten en beleven zijn kernbegrippen die hoog in het vaandel staan binnen de evenementen die onze stichting organiseert. Wij staan graag dichtbij hetgeen het mooie Limburgse landschap te bieden heeft op het gebied van de recreatie en ontspanning We willen de deelnemers bewust laten worden om het landschap – waarvan wij allemaal gebruik maken – te respecteren en nog meer te gaan waarderen.  De GRAVEL SERIES “Liberation ride” is een event waarbij genieten, beleven en herdenken op 1 staan.

Strava segmenten

De essentie van de GRAVEL SERIES is een toertocht met een bijzonder wedstrijdtintje (hetgeen niet verplicht is). De start en finish van de GRAVEL SERIES (geldt voor beide ritten) vindt plaats in het kleine dorpje Banholt. De route van de GRAVEL SERIES loopt voor 80% over onverharde paden. Naast de veldwegen in Limburg zal ook gebruik worden gemaakt van de veldwegen over de grenzen heen richting Voerstreek, Limburg en NRW. Op deze stukken van het parcours gelden de regels die voor alle toertochten gelden. We volgen hierin ook het principe en de richtlijnen van “Ik fiets vriendelijk”.

Elke rit kent daarnaast een of meerdere STRAVA special stages op basis van waar een klassement wordt opgemaakt. Deze vinden plaats in weilanden of afgesloten stukken gravel/ veldweg (private wegen en land). Hier wordt gewerkt middels zogenaamde Strava segmenten. Het “fun” gehalte staat voorop in deze special stages. Na elke rit wordt de tijd snelste (over beide segmenten) bij de heren en dames gehuldigd. Deelname aan dit klassement kan alleen als men de langste afstand rijdt en voor 16.15u gefinisht is.

Startlocatie

De thuishaven (start-finish) van de GRAVEL SERIES is wederom Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten. In de huisweide van de familie Waterval vindt de start en finish van beide edities plaats. Hier worden ook de parkeervoorzieningen getroffen. In de weide vindt de registratie plaats, staat koffie en thee klaar en worden de gravel helden na afloop ontvangen met een herinneringsmedaille, eten en drinken en live muziek.

Terugblik Gravel Series 2018

Links naar eerder georganiseerde Gravelseries

Praktische info

Data:                      Zondag 5 mei + zondag 8  september

Locatie:                 Banholt, Hondsrug (veldweg inrijden via Bredeweg langs harmoniezaal)

Start:                      5.00u voor 200km

9.15u voor 75 en 110km

Routes:                  75 km en 110 km + 200km route!!!

Routes zijn niet uitgepijld maar te rijden met navigatieapparatuur. GPX-bestanden worden een week voorafgaand verstuurd.

WAHOO stelt weer apparatuur ter beschikking die geleend kan worden (borg bedraagt 100 euro en wordt ter plekke betaald). Reservering kenbaar maken bij inschrijving. Wij hebben reeds het GPX-bestand van de route op het WAHOO-apparaat geïnstalleerd.

Bikes:                     Gravel bike, cyclocrossfiets of mountainbike

Mocht je eens een Specialized Gravel bike (Diverge) willen testen dan hebben we deze te huur. Huurprijs bedraagt 35 euro. Bij interesse gelieve dit kenbaar te maken bij je inschrijving.

 Inschrijf fee:       75 en 110km =  27,50 per persoon per event. Of 50 euro voor beide events (5 euro korting).

200km = 50 euro per event of 75 euro voor beide events (25 euro korting) hierin is naast onderstaande ook een framebag met ruime voeding inbegrepen.

Daarnaast is voor alle afstanden het volgende inbegrepen:

  • Deelname aan de Gravel Series Liberation ride.
  • Gepersonaliseerd stuurbord (mits tijdig fee betaald)
  • GPX-route (75, 110 en 200 km route)
  • Koffie en thee voor alle deelnemers voor de start
  • Clif bar voor elke deelnemer voor de start
  • 3 rustplekken onderweg met water, sportdrank, vers Limburgs fruit, Clif bars, etc.
  • Technische ondersteuning op de route verzorgd door Toma Cycles
  • Medaille
  • Pastaparty na afloop (ruime portie pasta met saus)

Inschrijven voor de gravel series kan hierbeneden via het formulier.

Wees er snel bij, de startplekken zijn beperkt.